För dig som är elev

 • Tre olika vägar till sjukanmälan +


  blue01Med inloggning till Dexter (myndiga elever/vårdnadshavare).
  Dexter sjukanmälan finns även som smartphone-app på App Store (iOS) och Google Play (Android).
  Mer information om och instruktioner för Dexter finns här.    

  1335103702 blue02Mejl till frv(@)vgy.se
  1335103586 blue03Per telefon: 08-50 55 5199

  Om eleven blir sjuk under dagen
  Om eleven blir sjuk under dagen anmäls detta snarast på samma sätt som ovan. Meddela vilken tid eleven lämnar skolan.

 • Ledighetsansökan +

  Alla ledigheter skall vara godkända i förväg. Blankett för ansökan hittar du här:

 • Individuellt val +

  Valperioden är nu avslutad och bearbetningen av alla val pågår. Vid sportlovet kommer resultaten av valen anslås i ljushallen: De flesta kommer att ha fått sitt första- eller andrahandsval. Några måste göra ett kompletteringsval.I maj kommer det att finnsa begränsade möjlighheter till omval, för den som vill försöka få ändra sitt val.

  Individuellt val är obligatoriskt på alla gymnasieprogram och omfattar 200 poäng, och på Värmdö gymnasium läser Du som regel Ditt individuella val i årskurs 3. Valet gör du i åk 2 i januari. Kurserna ligger parallellt över terminerna, en kurs på onsdagarna och en på torsdagarna..

  Liksom i alla andra kurser får Du betyg i individuellt val efter avslutad kurs. Det betyget har lika stort värde vid ansökan till vidare studier som alla andra betyg. En del kurser, som Moderna språk 3 eller högre, matematik 3 eller högre, Engelska 7 ger dock extra meritpoäng. Se mer om detta i katalogen... Läs hela texten

 • Försäkring +

  Kollektiv olycksfallsförsäkring
  Kommunen har tecknat en olycksfallsförsäkring för elever, barn och ungdomar och andra grupper inom kommunen. Försäkringsbeskedet ger en kortfattad beskrivning över försäkringens omfattning. Det är alltid de fullständiga försäkringsvillkoren som tillämpas vid skadereglering.
  Skadeanmälan ska göras direkt till Crawford, se uppgifter nedan:
  Crawford and Company (Sweden) AB
  Box 6044
  171 06 SOLNA
  E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
  Hemsida: www.sthlmregforsakring.se

  Telefon 0457-794 91
  Hemsida sthlmregforsakring.se
  E-post  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
  Var god ange försäkringsnummer VÄÖ7019-06 O
 • Prövning +

  Med prövning avses en bedömning av kunskaper i förhållande till de nationellt fastställda kunskapskraven. Vid en prövning är alla betygssteg aktuella, det vill säga du ska kunna få något av betygen A-F. Bestämmelserna om bedömning och betyg i läroplanerna gäller också vid prövning. Det innebär till exempel att läraren ska utnyttja all tillgänglig information om dina kunskaper i förhållande till de nationella kunskapskraven och göra en allsidig bedömning av dessa. I likhet med bedömning i samband med undervisning kan varierande bedömningsformer användas vid prövning. Lärare kan alltså välja olika tillvägagångssätt för hur prövningen ska genomföras. Har du fått betyget F eller streck i en kurs kan du göra en prövning medan du fortfarande är elev på Värmdö gymnasium. Du kan också göra en prövning om du saknar betyg i en kurs som ingår i din studieplan. Vill du däremot göra en prövning för att höja ett redan godkänt betyg så måste du vänta tills du slutat gymnasiet.

  Värmdö gymnasium har två prövningstillfällen per läsår. För att få göra en prövning måste du anmäla dig i god tid och du måste också delta i ett förberedande handledningstillfälle. De datum som gäller för allt detta framgår av läsårsplaneringen.

  Anmälningsblankett kan du hämta i receptionen eller skriva ut här
 • Länkar +

 • 1